Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Aegean Speed Lines

Η Aegean Speed Lines ιδρύθηκε το 2005 με τη συνεργασία του Ομίλου Εταιρειών Ευγενίδη και του Αγγλικού Ομίλου Εταιρειών Sea Containers. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που δρομολόγησε στην ακτοπλοΐα μας πλοίο με κοινοτική σημαία, το SPEEDRUNNER I, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών στην χώρα μας.

Το 2006, η Aegean Speed Lines άλλαξε τη μετοχική της σύνθεση λόγω αποχώρησης της Sea Containers και στην εταιρία εισήλθε μεγάλος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος, ενώ ο όμιλος Ευγενίδη διατήρησε το σημαντικό μερίδιο μετοχών που κατείχε. Και οι δύο μέτοχοι της Aegean Speed Lines θεωρούν την Ελληνική Ακτοπλοΐα, ως τομέα της ελληνικής οικονομίας με υψηλές προοπτικές.

Η νέα αυτή συμμαχία παρείχε στην Aegean Speed Lines νέα ενισχυμένη δυναμική και προοπτική.
Σήμερα, η Aegean Speed Lines είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου με βασικό χαρακτηριστικό της την μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών των σύγχρονων επιβατών και η ανάπτυξη των νησιών.

Με αυτό το στόχο η Aegean Speed Lines καλύπτει από την ίδρυση της τις ανάγκες μεταφορών των Δυτικών Κυκλάδων, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι η προσφορά ποιοτικών λύσεων μεταφοράς επιβατών είναι καταλυτική για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων των κατοίκων των νησιών. Οι άνθρωποι της, σκέπτονται και ενεργούν ως επιβάτες, ούτως ώστε να προβλέπουν, να σχεδιάζουν και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε καθημερινή βάση.


Από το 2009, εκτός από τα δρομολόγια Πειραιά -Δυτικών Κυκλάδων (Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος), τα πλοία της Aegean Speed Lines εξυπηρετούν και τις γραμμές Πειραιά-Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Πειραιά-Ίου-Θήρας-Σικίνου ενώ μέσα στο 2010 επεκτείνεται και στην γραμμή Πειραιά-Πάρου-Νάξου.

Για την επίτευξη των στόχων της η εταιρεία χρησιμοποιεί τρία υπερσύγχρονα ταχύπλοα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, τα: SPEEDRUNNER ΙΙ, SPEEDRUNNER IΙΙ, SPEEDRUNNER IV τα οποία πληρούν τις κορυφαίες απαιτήσεις άνεσης, ποιότητας και ασφάλειας.

Τον Δεκέμβριο του 2009, η εταιρεία μας μόλις 5 έτη από την ίδρυσή της έλαβε την τιμητική διάκριση από τους Lloyds List, χαρακτηριζόμενη ως «καλύτερη ακτοπλοϊκής εταιρείας της χρονιάς για την δέσμευση, την προσήλωση και την αφοσίωση στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: