Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Τα ρολόγια και η ιστορία τους - rologia istoria

Σήμερα ξεκίνησα κάτι διαφορετικό, έχω μια μεγάλη συμπάθεια με τα ρολόγια, μου αρέσουν όλα τα ΡΟΛΟΓΙΑ, γιατί κάθε ρολόι πάνω του έχει και κάτι διαφορετικό, όπως και ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός από κάποιον άλλον άνθρωπο, έτσι είναι και τα ρολογια, κάθε ρολοι και διαφορετικό.

ΡΟΛΟΓΙΑ - WATCHES

Η ιστορία των ρολογιών
Η ιστορία τον ρολογιών ξεκινάει από πολύ παλιά, πρώτος ο Γερμανός Peter Henlein το 1524 φτιάχνει το πρώτο ρολόι τσέπης. Κάποια άλλα ρολόγια κατασκευάζονται από διαφορες εθνικότητες το 1548, κάποια περισσότερα κατασκευάζονται στην Αγγλία και Ελβετία το 1575.

Φτάνουμε στο 17 αιώνα που αρχίζει η μαζική παραγωγή τους, τα ρολόγια πλέον δεν είναι μόνο για τους προνομιούχους, αλλα κατασκευάζονται όλο και περισσότερα και για τον πολύ κόσμο.

Σιγά σιγά και περνώντας τα χρόνια η ωρολογοποιία εξελίσσεται όλο και περισσότερο με την Ελβετία να γίνετε η χώρα που κατασκευάζονται τα καλύτερα ρολόγια σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα τα ρολόγια έχουν γίνει κάτι σαν φετίχ, πλέον δεν είναι τα ρολόγια που δείχνουν μόνο την ώρα, αλλα γίνονται και ταχύμετρα, βαθυμέτρα, αδιάβροχα, ηλεκρονικά, μηχανικά, χρυσά, ασημένια, ακριβά, φτηνά, όμορφα, άχαρα, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Σε αυτό το blog θα μάθετε ότι δεν ξέρατε για τα ρολόγια, ρωτήστε μας, στείλτε μας το δικό σας άρθρο, κάντε το blog δικό σας στέκι και απάγκιο, φυσικά αν σας αρέσουν τα ρολόγια και θέλετε να το κάνετε.

Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι  που άσχετα με το ρολοι που φοράνε  είτε στο χέρι τους είτε σε αλυσίδα στο λαιμό τους, υπάρχουν και  μανιώδεις συλλέκτες που έχουν ψάξει και έχουν βρει σπάνια και μοναδικά ρολόγια για την συλλογή τους, τα έχουν σε σημείο φυγής στο σπίτι τους και κυριολεκτικά αν και είναι άψυχα αντικείμενα τα έχουν και τα προσέχουν σαν την ίδια τους την ψυχή.

Ο λόγος? ο λόγος είναι γιατί ότι αγαπάς, από την αγάπη που του δίνεις αυτό το άψυχο αντικείμενο το ρολόι, παίρνει κάτι από την ψυχή σου και περνώντας το,  αποκτάει και αυτό ψυχή.

Θα τα λέμε, θα τα λέμε συχνά, θα ψάχνουμε και θα βρίσκουμε σπάνια ρολόγια, σύχρονα ρολόγια, φωτογραφίες από ρολόγια, τεχνικά χαραχτηριστικά από ρολόγια και ότι έχει σχέση με τα ρολόγια και την ιστορία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: