Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Γεύσεις

Delicatessen - Γεύσεις - Γαστρονομία

Delicatessen - Γεύσεις - Γαστρονομία, Γεύσεις, γεύσεις όπως παλιά, που φάγαμε, τι φάγαμε, τι μας άρεσε.



Κορμός με μπισκότα πτι – μπερ

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας κακάο
450 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
150 γραμ. Ανάλατο βούτυρο
75 γραμ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα και αλεσμένα
200 γραμ. Μπισκότα πτι – μπερ
100 γραμ. Σοκολάτα γάλακτος σπασμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση

Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 150 ml νερό και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά , μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τα αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό.

Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα , το κακάο και το βούτυρο. Τα αφήνετε για αρκετά λεπτά σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο. Ρίνετε μετά τα αμύγδαλα τριμμένα.

Απλώνετε μια λεπτή στρώση σοκολάτας στη βάση μιας μακρόστενης φόρμας στρωμένης με διάφανη μεμβράνη. Βάζετε πάνω μια στρώση μπισκότα και με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω λίγη από τη σάλτσα σοκολάτας. Στρώνετε άλλη μια στρώση και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά, τελειώνοντας με στρώση σοκολάτας.

Αφήνετε τον κορμό να κρυώσει αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Αναποδογυρίζετε τον κορμό σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείται τη μεμβράνη προσεκτικά. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπαιν μαρί Βάζετε τη λιωμένη σοκολάτα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτό στόμιο. Δουλεύοντας το κορνέ πάνω κάτω, σχηματίζετε σοκολατένιες γραμμές στην επιφάνεια του κορμού.

Αφήνετε τον κορμό να σταθεροποιηθεί και τον σερβίρετε κομμένο σε λεπτές φέτες.


Delicatessen - Γεύσεις - Γαστρονομία
Delicatessen - Γεύσεις - Γαστρονομία, Γεύσεις, γεύσεις όπως παλιά, που φάγαμε, τι φάγαμε, τι μας άρεσε.http://delicatessenn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: